Insändare

Näringsministern ringde på dörren

Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Häromdagen ringde näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson på min dörr för att kampanja inför valet. Eftersom jag alltid ber folk att stänga av sina mobiler blir det ofta en bra ingång till en diskussion om strålningens hälsorisker. Ministern berättade då att han hade en kompis som var elöverkänslig och att hon tyckte att det var jobbigt att aldrig bli trodd, vilket jag kunde hålla med om. Vi kom in på riskerna och jag försökte berätta om forskningen. Då säger han att han är väl medveten om riskerna, men att de aldrig kommer att ta bort tekniken. Tyvärr glömde jag att fråga varför.

Han tyckte ändå att Socialdemokraterna var ett bra val för oss eftersom de hade en bättre sjukförsäkring än Moderaterna, som vill ha en tidsbegränsad sjukförsäkring. Efteråt kom jag att tänka på att det nog inte spelar någon roll, ingen blir ändå sjukskriven för elöverkänslighet idag. Jag har hört att även socialministern, Lena Hallengren, är väl medveten om att folk blir sjuka av strålningen.

Detta fick mig att inse att uppförsbacken är ännu brantare och längre än jag trott. Skall vi nå framgång i våra frågor måste vi försöka nå vanligt folk så att de kan sätta press på politikerna. Allt fler blir nu sjuka av strålningen och många förstår det också. Vi har ett enormt arbete framför oss.

Henrik Albertson